Po tvojim plodovima

Po tvojim plodovima

„Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima [vrijednim divljenja], a nevaljalo [bezvrijedno, propadajuće] stablo rađa plodovima zlim [bezvrijednim].“ – Matej 7:17

Plod u našem životu (našem ponašanju) dolazi odnekud. Ljutita osoba s razlogom je takva. Njezina reakcija je loš plod lošeg stabla s lošim korijenjem. Iznimno važno za nas je promotriti pažljivo i iskreno naše plodove i korijene.

U mom osobnom životu je bilo mnogo loših plodova. Doživljavala sam redovite napade depresije, negativnosti, samosažaljenja, imala naglu narav i sindrom ljutnje povezan s nepraštanjem. Bila sam gruba, kruta, legalist i osuđivala sam druge. Držala sam se ljutnje i bila uplašena.

Jako sam se trudila da to promijenim, ali činilo se da, bez obzira kakvog lošeg stava i ponašanja sam se željela riješiti, dva ili tri nova bi mi iskočila poput korova. Moja želja za promjenom nikad ne bi došla do korijena problema, pa bi on uvijek ostao prisutan.

Ako ti ovaj scenarij zvuči poznato, možda imaš neriješene probleme u svom životu koje treba dobro uočiti i ukloniti kako bi sve bilo novo i svježe. Nemoj bježati. Ako je Bog mogao promijeniti mene, sigurno može i tebe.


Truli plodovi dolaze iz trulih korijena; dobri plodovi dolaze iz dobrih korijena.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon