Pomoć Duha Svetog

Pomoć Duha Svetog

„Da, oni koji žive po tijelu, teže za onim što je tjelesno; a koji po Duhu, za onim što je Duhovo.“ – Rimljanima 8:5

Stih iz Rimljana 8:5 nas uči da ćemo ako ‘mislimo’ na tijelo, hodati u tijelu, a ako ‘mislimo’ na stvari Duha, hodat ćemo u Duhu. Naša djela slijede naše misli! Dopusti mi da to kažem drugačije: ako mislimo na tjelesno, pogrešno i negativno, ne možemo hodati u Duhu. Čini se da je obnovljen, Božji način razmišljanja vitalna potreba za uspješan kršćanski život.

Tvoj život može biti u kaotičnom stanju jer si proveo godine u pogrešnom načinu razmišljanja. Ako je tako, važno je suočiti se s činjenicom da se tvoj život neće promijeniti na bolje dok se tvoje misli ne isprave. Ovo područje bi morao početi smatrati jednom od vitalnih potreba.

Traži od Gospodina da te nauči misliti onako kako On misli. Ni jedan problem ne možeš prevladati samo odlučnošću. Važno je biti odlučan u Duhu Svetom, a ne u snazi svog tijela. Duh Sveti ti je blizak. On je tvoj pomoćnik – potraži njegovu pomoć. Osloni se na Njega. Možeš to učiniti uz Njegovu pomoć.

Daj Duhu Svetom nadzor nad svojim životom. Uvest će te u savršenu Božju volju koja uključuje prekomjerne i obilne blagoslove, mir i radost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon