Hrabro pristupi prijestolju milosti

Hrabro pristupi prijestolju milosti

„Pristupajmo dakle sa smjelošću prijestolju milosti, da primimo milosrđe i nađemo milost za pomoć u pravi čas.“ – Hebrejima 4:16

Bog želi da imamo naviku trčati k Njemu da bismo našli milost (nadnaravnu unutarnju snagu). On želi da se oslanjamo isključivo na Njega. Ali neprijatelj nam pokušava servirati laži govoreći nam da nismo dovoljno dobri da bismo bili u Božjoj prisutnosti. Sotona nas pokušava uvjeriti da smo napravili previše pogrešaka da bi Bog više želio imati išta s nama. To nije ono što Božja Riječ kaže.

Božja Riječ nam kaže da kao Njegova otkupljena djeca kojima su oprošteni grijesi, možemo smjelo pristupiti pred Njegov tron. Ovu istinu moraš primiti i odlučiti živjeti po tome.

Umjesto da kažeš: „Ne osjećam se kao da me Bog voli“ ili „Ne osjećam se kao da imam budućnost“, kaži „Bog me voli i ništa me ne može rastaviti od Njegove ljubavi. Oprostio mi je i sada mogu smjelo pristupiti k Njemu s pouzdanjem da sam prihvaćen.“

Svaki put kad se osjećaš bezvrijedno, sjeti se što Božja Riječ kaže, a zatim hrabro pristupi svom Nebeskom Ocu. On željno čeka na tebe.


Molitva

Bože, hrabro dolazim k Tebi jer Tvoja Riječ kaže da mi je oprošteno i da mogu uvijek pristupiti. Hvala što si mi oprostio moje padove i što mi Tvoja milost pomaže u svakoj potrebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon