Primanje i davanje Riječi

Primanje i davanje Riječi

„A hoću da znate, braćo, da je to što se meni dogodilo još više pospješilo napredak evanđelja. A većina se braće u Gospodinu, osvjedočena mojim okovima, još više usuđuje neustrašivo govoriti Riječ.“ – Filipljanima 1:12, 14

Ponekad trpimo napade neprijatelja jednostavno zbog našeg sudjelovanja u Riječi Božjoj. Marko 4:17 govori o onima koji čuju Riječ i odmah je s radošću prime, ali nemaju u sebi korijena, nego su nestalni [postanu nezadovoljni, ogorčeni]. Potom, kad nastane nevolja ili progonstvo zbog Riječi, odmah se sablazne.

Sotona zna da će nas Riječ ojačati i želi nas zaustaviti prije nego što je možemo podijeliti drugima. Stoga je od vitalne važnosti da čuvaš Riječ u svom srcu i odupreš se đavlu kad dođe da ti je ukrade. Kad tako činiš, iskušenja koja ti neprijatelj donosi će ti, zapravo, pomoći privesti druge Gospodinu.

Apostol Pavao je rekao da su mnoge stvari koje je Bog dopustio da se njemu dogode, pomogle drugima neustrašivo govoriti Riječ. Čak i za vrijeme dok je bio u zatvoru, njegova stabilnost i sposobnost da ga Bog koristi su bile očite.

Ako ćemo služiti drugima, suočit ćemo se s nekim nepovoljnim okolnostima, ali ako stojimo u vjeri i u pouzdanju u Boga, On će donijeti pobjedu i moći ćemo biti veliko ohrabrenje drugima u tom procesu.


Molitva

Bože, želim boraviti u Tebi i u Tvojoj Riječi svaki dan. Kad kušnje dođu, molim Te da ih iskoristiš da me ojačaju tako da mogu proširiti Tvoju Riječ onima oko mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon