Sila radovanja

Sila radovanja

„Radujte se u Gospodinu uvijek! Ponavljam: radujte se!“ – Filipljanima 4:4

Jedna od najboljih uputa koje nam Bog daje u svojoj Riječi jest da se ispunimo radošću i radujemo se. Super ideja! Ovo je zapovijed koja časti Boga i donosi nam izravnu i opipljivu fizičku, emocionalnu i duhovnu korist dok to činimo.

Apostol Pavao, nadahnut Duhom Svetim, rekao je Filipljanima dvaput da se raduju. Svaki put kad nam Gospodin dvaput kaže nešto, bilo bi mudro pažljivo obratiti pozornost na ono što govori.

Ljudi su skloni da, kad čuju izraz ‘raduj se’, kažu: „To zvuči lijepo, ali kako?“ Htjeli bi se radovati, ali ne znaju kako! Pavao i Sila su, pretučeni, okovani i bačeni u tamnicu, radosno pjevali i slavili Boga. Oni su se odlučili radovati unatoč svojim okolnostima. Gledali su u stvari u koje vjeruju, a ne samo u ono što im je bilo vidljivo.

Ista sila koja je otvorila vrata i slomila okove s Pavla, Sile i ostalih zatvorenika je dostupna nama danas. Bez obzira s čim se suočavaš, bez obzira što tvoji suradnici govore o tebi, koliko god te djeca izluđuju, odvoji trenutak usred kaosa i raduj se. Vidjet ćeš, sve će se promijeniti!


Radost nije nešto što se događa slučajno. To je svjesna odluka koja kaže: „Danas ću slaviti Boga, bez obzira na okolnosti.“

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon