Složiti se sa supružnikom

Složiti se sa supružnikom

 „Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima.“ – Matej 18:20

Biblija kaže da postoji moć u dogovoru. To je posebno istina u braku. Moj suprug, Dave, i ja imamo takve osobnosti otprilike suprotne maksimalno koliko mogu biti. Ipak, u Gospodinu smo se, iz dana u dan, sve više počeli slagati dok s vremenom nismo počeli imati sve sličniji način razmišljanja i počeli željeti iste stvari svaki dan. I dalje imamo različit način razmišljanja, ali danas vidimo da nas je Bog sa svrhom spojio.

Ako vi želite imati silu u svom braku i u svom molitvenom životu, onda se morate početi slagati. Veliko pitanje je: Kako se par koji se ne slaže, može naučiti slagati? Slaganje dolazi kad ljudi prestanu biti sebični. Sebičnost je nezreli unutarnji fokus. Ključ je briga za potrebe druge osobe, biti voljan poniziti se, i biti voljni udovoljiti tim potrebama. Kad se ovo dogodi, možete doći u slaganje pred Gospodinom, a tamo gdje je dvoje ili troje skupljeno u Njegovo ime, On je s njima. Dakle, danas napravi izbor sa supružnikom da ćete tražiti slaganje i jedinstvo pred Gospodinom.


Molitva:

Bože, želim doživjeti snagu slaganja u svom braku. Pomozi nam živjeti nesebično kako bismo se mogli učinkovito složiti u Tvoje ime.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon