Test otvorene knjige

Test otvorene knjige

„Jahve proniče pravedna i nepravedna…“ – Psalam 11:5a

Ponekad učitelji dopuštaju učenicima da polažu testove iz otvorene knjige. Dopušteno im je da otvore svoj udžbenik dok odgovaraju na pitanja. Svi ćemo proći testove. Nema iznimki – svatko biva testiran u različito životno doba. Ali sve su to otvoreni testovi; odgovori se nalaze u Knjizi. Bez obzira na to kroz što prolazimo, Bog je nam dao odgovore u svojoj Riječi.

Približavanje Bogu kroz Njegovu Riječ tijekom poteškoća daje nam snagu i odgovore koji su nam potrebni. Bog često dopušta poteškoće u našem životu jer nas iskušava, rasteže i jača. U takvim trenucima Sotona nas napada u mislima govoreći nam laži poput: „Bog te ne voli, a da ti je htio pomoći, već bi to učinio. Mogao bi odustati od pouzdanja u Boga i sam pronaći izlaz. ” Ovo vrijeme je za čvrst stav, a ne za odustajanje!

Život nije uvijek lak. Doći će dani i sezone kada ćemo se suočiti s izazovima. No, odlučiš li se osloniti na Gospodina u tim vremenima, shvatit ćeš da još uvijek možeš imati radost čak i u najtežim danima. Božanska snaga, mudrost i znanje, duhovna zrelost i karakter razvijaju se u nama dok prolazimo kroz testove.


Kako bi rastao u Bogu i činio ono na što te je On pozvao, odaberi vjernost. S vremenom će se Njegov lik otkriti u tvom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon