Tražiš li ispravne stvari?

Tražiš li ispravne stvari?

„Ta kraljevstvo Božje nije jelo ili piće, nego pravednost, mir i radost u Duhu Svetome.“ – Rimljanima 14:17

Poslanica Rimljanima 14:17 definira Božje kraljevstvo kao život u pravednosti, miru i radosti u Duhu Svetomu. Mi tražimo kraljevstvo Božje, ali puno ljudi provede svoj život tražeći neke druge stvari. Pravednost, mir i radost nemaju jer jure krive stvari.

Nekada sam mislila da ako imam razne vrste svjetovnih stvari, neću imati brige i moj život će biti miran, ali bez obzira koliko stvari sam stekla, nikad mi nisu donijele mir. Istinski mir dolazi jedino od zajedništva s Bogom. Vrlo je važno za nas da razumijemo ovo, jer mislim kako velika većina kršćana provede cijeli svoj život tražeći krive stvari, a naše pravo blago je u Isusu.

Pa, što danas tražiš? Koje je tvoje blago? Svjetovne stvari će te na kraju ostaviti praznim, ali ako tražiš Boga i Njegovu pravednost, mir i radost, možeš u potpunosti iskusiti zadovoljstvo i ispunjenje koje Bog želi da imaš. Danas kreni za Njim.


Molitva

Bože, danas odlučujem prestati se baviti sa svjetovnim stvarima koje me neće zadovoljiti. Želim biti jedno s Tobom. Zato tražim Tvoju pravednost, mir i radost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon