Uživaj u putovanju

Uživaj u putovanju

„A Marta bijaše sva zauzeta posluživanjem pa pristupi i reče: „Gospodine, zar ne mariš što me sestra samu ostavila posluživati? Reci joj dakle da mi pomogne.“ – Luka 10:40

Vjerujem da bi život trebao biti slavlje. Previše je vjernika koji ne uživaju u životu, a kamoli da ga slave. Mnogi ljudi istinski vole Isusa Krista i na putu su prema nebu, ali vrlo malo njih uživa u putovanju. Mnogo godina sam bila jedna od ovih ljudi; bila sam poput Marte!

Marta je bila zauzeta radeći sve ono što sam i sama radila, trčkarajući uokolo pokušavajući sve učiniti savršenim kako bih zadivila Boga i sve ostale. Svoj odnos s Gospodinom sam zakomplicirala jer sam imala legalistički pristup pravednosti. Dobro bih se osjećala jedino ako bih nešto ostvarila, a ljudima poput Marije bih zamjerala – jer uživaju. Mislila sam da moraju raditi kao i ja. Moj problem je bio jer sam u svemu bila Marta, a ne Marija. Voljela sam Isusa, ali nisam se naučila jednostavnom životu koji je želio da živim. Otkrila sam da je odgovor ukorijenjen u vjeri i što znači sjediti pored Kristovih nogu, slušati Njegov govor i svim srcem i dušom vjerovati Bogu.

Ako želiš uživati u životu, nauči živjeti u ravnoteži. Radi, slavi Boga, zabavljaj se i odmaraj. Kad samo radiš bez ičega drugog u životu, to učini da živiš kompliciranim, složenim i neraspoloženim životom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon