Vođeni Duhom

Vođeni Duhom

„Hoću reći: po Duhu živite pa nećete ugađati požudi tijela!“ – Galaćanima 5:16

Zanimljivo je da u Galaćanima 5:16, Pavao nije rekao da djeca Božja neće imati žudnje i tjelesne želje. Rekao je da možemo izabrati vodstvo Duha Svetog, a tim izborom nećemo popustiti pred iskušenjima koja će nas nastojati odvojiti od Boga.

Postoje mnoge stvari koje nas pokušavaju voditi – drugi ljudi, đavo, naše vlastito tijelo (naše tijelo, misli, osjećaji i slobodna volja). U svijetu ima mnogo glasova koji nam se obraćaju, a ponekad i više njih u isto vrijeme.

Kako bismo živjeli u bliskom odnosu s Bogom, imperativ je odlučiti biti vođeni Duhom Svetim umjesto prepuštati se drugim glasovima. On jedini poznaje volju Božju i poslan je stanovati u svakome od nas, pomoći nam da svi budemo onakvi kakve nas je Bog stvorio i imati sve što Bog želi za nas.

Biti vođen Duhom znači da nas vodi mirom, mudrošću i Riječju Božjom. Govori nam u srcu mirnim i tihim glasom dok nastojimo živjeti svoj život za Boga. Što više slijedimo Njegovo vodstvo, to ćemo više pobjeđivati u životu.


Potičem te da svaki dan započneš molitvom: „Duše Sveti, danas ću slušati Tvoje vodstvo. Daj mi mudrost i mir da mogu koračati u Tvom vodstvu.”

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon