Vrata bola

Vrata bola

„Oni koji siju u suzama, žanju u pjesmi.“ – Psalam 126:5

Za mnoge od nas oprostiti nekome tko nas je povrijedio najteži je dio emocionalnog iscjeljenja. To nam čak može biti kamen spoticanja. Oni koji su drugo povrijeđeni znaju da je puno lakše izgovoriti riječ ‘opraštam’ nego to i učiniti.

Prvo, dopusti mi da kažem da nije moguće imati dobro emocionalno zdravlje dok se prema nekome gaji gorčina i nepraštanje. To je otrov za tvoj sustav. I nemoguće je očekivati da će ti biti bolje ako se nalaziš na tom mjestu.

Kad sam napokon dopustila Gospodinu da počne raditi u mom životu, otkrio mi je da sam se skrivala iza ‘vrata boli’ – bolnih događaja i situacija iz moje prošlosti. Proći natrag kroz ista ili slična vrata i doživjeti iscjeljenje i oslobođenje značilo je suočiti se s problemima, ljudima i istinama koje su bile teške za mene, ako ne i nemoguće.

Ne boj se boli zarastanja. Lako možemo biti u kušnji pobjeći, ali Gospodin ti je blizu i želi te provesti kroz tvoje probleme. Suočiti se s tim je uvijek bolje od bježanja. Izdrži sve što trebaš znajući da je s druge strane radost.


Bog nam ne donosi boli i rane, ali ako su nam nanesene, On je u stanju učiniti čuda.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon