Zabrinutost je prerušena sebičnost

Zabrinutost je prerušena sebičnost

„Jer štogod ne potiče i ne događa se po vjeri grijeh je – to jest, grešno je, štogod se čini bez uvjerenja da Bog pristaje na to.“ – Rimljanima 14:23

Ljudi se često prepuštaju zabrinutosti, a nisu ni svjesni koliko je to destruktivno. Kada dođemo do korijena toga, zabrinutost je grijeh. Definitivno, briga ne proizilazi iz vjere, a u Rimljanima 14:23 se navodi da što god ne potiče i ne događa se po vjeri – grijeh je.

Većinu vremena briga se temelji na jednom konkretnom grijehu: sebičnost. Obično kada smo zabrinuti, zabrinuti smo jer se naše sebične želje ne ispunjavaju. Što više sebičnih želja imaš, to više brineš i život ti postaje kompliciraniji.

Bog želi da se jednostavno usredotočimo na služenje Njemu.

Božja je volja da živimo život bez tjeskobe i uznemirenosti. On želi da budemo slobodni služiti Mu bez razdijeljenosti (vidi 1. Korinaćanima 7:34). Ne smijemo dopustiti brigama ovog svijeta da nas odvrate od Njegove svrhe za naš život.

Moli da ti Gospodin pomogne prepoznati i riješiti se sebičnih želja. To će držati tvoj život u jednostavnosti i pomoći ti prevladati brige. Zatim možeš zdušno i cijelim svojim srcem slijediti Božji veliki plan za tvoj život.

Molitva:

Oče, hvala Ti što si mi pokazao da je briga grijeh. Pomozi mi riješiti se svojih sebičnih i bezbožnih želja kako bih se mogao ispružiti prema sudbini koju imam u Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon