Zauzmi Svoju Poziciju

Zauzmi svoju poziciju

„Tada Jošafat pade ničice na zemlju i svi Judejci i Jeruzalemci padoše pred Jahvom da mu se poklone.“ – 2. Ljetopisa 20:18

Kada su čuli Božje upute, kralj i narod Judejski u 2. Ljetopisa 20:18 su se poklonili do zemlje i slavili Boga. Pozicioniranje za obožavanje Boga im je pomoglo pripremiti se za bitku. Ako se trenutno nalaziš u borbama, snažno te molim da sve brige zamijeniš za obožavanje. Klečati u poštovanju pred Bogom ili drugi način obožavanja je ratno pozicioniranje i ključ za duhovnu silu.

‘Slavljenje’ Boga se opisuje kao davanje slave Njegovom imenu. To znači razgovarati ili pjevati o Božjoj dobroti, milosti i Njegovoj veličini. Šire gledajući, može se odnositi na priznanje Boga, Njegove naravi, karaktera, načina i zahtjeva kroz izražavanje srca u slavljenju i zahvaljivanju ili djelima koja mu daju takvo priznanje.

Uz Božju pomoć se možemo naučiti boriti na Njegov, a ne na svjetovni način. Naša ratna pozicija je u slavljenju, a takvo pozicioniranje nas privlači Bogu još bliže. Svaku bitku bijemo sa srcem hvale i obožavanja vjerujući da će Bog djelovati u našem životu i okolnostima.


Dok slavimo Boga, oslobađamo se emotivnog i mentalnog tereta koji nas sputava. Ono biva progutano Božjom prisutnošću.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon