Mindennapi Válaszok

Nem adom fel a reményt

írta Joyce Meyer

Nem adom fel a reményt

A nehéz idők kihívást jelentenek, de vigasztaljon a tudat, hogy Isten veled van. Ő sosem hagy magadra!

Az Ézsaiás 43:2, 5a azt mondja, “Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg…Ne félj, mert én veled vagyok!”

Bár az élet olyan változásokat hozhat, amire nem számítottunk vagy olyan problémákat, amikkel nehéz megbirkózni, emlékezz arra, hogy Istennek becses vagy! Ne engedd, hogy az, hogy nehéz időkön mész keresztül megkérdőjelezze Isten irántad való szeretetét. Bármin is mész keresztül, Isten szeret téged! Lásd Róma 8:38-39.

Az is fontos, hogy ne add fel a reményt! A Róma 15:13 azt mondja “A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által.” Mikor úgy érzed nem bírod már tovább, a remény segít kiegyenlíteni az érzelmeidet és gondolataidat és emlékeztet arra, hogy Krisztussal jó dolgok FOGNAK történni veled! Az ördög el akarja rabolni a reményedet, de Isten szíve nyitott feléd. Fordulj hozzá és Ő mindent a javadra fordít (Róma 8:28).

Bátorítani szeretnénk, hogy tölts időt az Úrral és olvasd az Igéjét naponta, hogy Benne élj és növekedj. Jó módja a remény felébresztésének Isten Igéjét hangosan kimondani és jó dolgokat nyilatkozni magadnak és magadról, mint például “ Isten szeret engem, és jó tervei vannak az életemre. Nem adom fel a reményt.”

A Filippi 4:6 arra bátorít, hogy ne aggódj semmi miatt, hanem imádkozz mindenért hálás szívvel. Imádkozunk érted és a helyzetedért.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon