Mindennapi Válaszok - Everyday Answers

Jézus még mindig gyógyításban utazik

írta Joyce Meyer

Jézus még mindig gyógyításban utazik

Míg a földön volt, gyógyító pályán dolgozott. Eközben sokak meggyógyultak, másokat pedig felélesztett a halálból.

A Máté 8:16-ban azt olvashatjuk, “Amikor beesteledett, sok ördögtől megszállt embert vittek hozzá. Szavával kiűzte a gonosz lelkeket, és mind meggyógyította a betegeket…” És a Zsidók 13:8-ban pedig azt “Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma és mindörökké.”

Jézus törődik mindeneddel. A 3. János 1:2-ben azt mondja “Kedvesem, kívánom, hogy minden sikerüljön neked és egészséges légy testben is, lélekben is.” Lehet, hogy tudod, hogy Jézus meg tud gyógyítani, de talán nem vagy biztos abban, hogy Neki az a terve, hogy TÉGED meggyógyítson. Bár nincs válaszunk arra, hogy miért gyógyulnak meg egyesek rögtön, míg mások nem, ez ne tartson vissza attól, hogy gyógyulásért imádkozz. A Máté 8:3 azt mondja, hogy Jézus terve, hogy meggyógyítson.

Tölts időt az Úrral, olvasd az Igéjét, mert Ő a Példabeszédek 4:20-22-ben kijelenti, hogy az Ő Szavai élet azoknak, akik megtalálják és gyógyulás és egészség az egész testnek. A Zsoltárok 107:20 azt mondja, “Elküldte szavát, hogy meggyógyítsa őket, életüket kimentette a veremből.” Isten Igéje lelki gyógyszer és Ő az Orvos.

Néhányunknak Isten úgy állítja vissza az egészségünket, hogy a testünk saját magát meggyógyítja. De válaszol imákra, kézrátétellel is gyógyít (Márk 16:18) sőt orvosok és gyógyszerek által is. Néha a gyógyulás azonnali, máskor késik, akár addig is, míg a végső gyógyulást megkapjuk a következő életünkben.(1. Korintusz 15:53-55). Bár nem tudod pontosan hogyan és mikor fog Isten gyógyulást hozni számodra, mindennek ellenére imádkozz.

Imádkozz és folyamatosan imádkozz. Add tudtára Istennek, hogy bízol Benne, hogy meg fog gyógyítani, mert tudod, hogy az a terve, hogy meggyógyítson. Kérj bölcsességet, hogy tudd, hogyan intézd a dolgaidat. Ha azt érzed, hogy Isten azt mondja tegyél meg valamit (vagy ne tegyél meg valamit), kövesd az útmutatását. Aztán dolgozz azon, amiért imádkoztál azzal, hogy elhiszed és kijelented, hogy Isten gyógyító ereje dolgozik benned és köszönd meg Istennek, hogy meggyógyít!

Bármin is mész keresztül, sosem leszel egyedül. A Szent Lélek lakik benned, mint hívőben, hogy átsegítsen a nehéz időszakokon. Isten azt mondja az Ézsaiás 41:10-ben, “Ne félj, mert veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok a te Istened! Megerősítelek, megsegítelek, és felkarol győzedelmes jobbom…”

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon