Speranță reînnoită pentru fiecare zi

Speranță reînnoită pentru fiecare zi

„Bunătățile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineață. Și credincioșia Ta este atât de mare!” (Plângerile lui Ieremia 3:22-23)

Îmi place felul în care Dumnezeu a despărțit ziua de noapte. Oricât de grea sau de plină de provocări ar fi o anumită zi, odată cu zorii zilei următoare apare și o nouă speranță. Dumnezeu vrea ca noi să lăsăm trecutul în urmă în mod regulat și să descoperim un loc al „noilor începuturi”.

Poate că te simți prins în capcana vreunui păcat sau a unei dependențe și tot te simți vinovat chiar dacă te-ai pocăit. Dacă este așa, ar trebui să știi că o căință sinceră aduce cu sine un nou început, datorită faptului că Dumnezeu a promis să ne ierte.

Numai când ajungi să înțelegi îndurarea nespusă a Domnului și începi să o primești vei fi mult mai înclinat să îi ierți și tu pe ceilalți la rândul tău. Poate că suferi din cauza unei răni emoționale. Poți lăsa trecutul în urmă numai dacă vei ierta persoana care te-a rănit. Atunci când ierți, îți faci o favoare chiar ție însuți.

Dumnezeu are pregătite planuri noi pentru viața ta, iar tu vei putea începe să le împlinești numai dacă vei alege să trăiești în prezent și nu în trecut. Dacă vei continua să te gândești și să vorbești despre trecut, vei rămâne blocat acolo. Nu te mai gândi la ce s-a întâmplat ieri, ci alege să primești dragostea și iertarea lui Dumnezeu chiar azi pentru ca să te poți bucura de planul Lui pentru ziua de mâine.


Îndurarea lui Dumnezeu este reînnoită în fiecare zi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon