Adaptează și ajustează

Adaptează și ajustează

„Iubiți-vă unii pe alții cu o dragoste frățească [ca membri ai aceleași familii]. În cinste, fiecare să dea întâietate altuia.” (Romani 12:10, Biblia amplificată)

Demonstrarea dragostei lui Dumnezeu este un exercițiu zilnic în ce privește oferirea întâietății celorlalți. Reacția naturală a firii noastre omenești nu este deloc aceea de a favoriza pe altcineva în locul nostru. Avem tendința de a ne îngriji de propriile nevoi mai întâi, dar dragostea ne cere să ne adaptăm și să ne ajustăm la nevoile celorlalți mai întâi.

Pentru a putea acorda prioritate altcuiva sau pentru a insista ca altcineva să primească partea cea mai bună din ceva, noi trebuie să facem o ajustare mentală. Noi plănuim să fim primii, sau să avem ce e mai bun, însă dragostea se adaptează și se ajustează – dragostea alege să fie pe locul al doilea. Poate că ne grăbeam să ajungem undeva anume, dar dragostea alege să aștepte după altcineva care pare să aibă o nevoie mai urgentă.

Cu cât suntem mai apropiați de Dumnezeu, cu atât suntem, de fapt, mai înrădăcinați în dragoste (Efeseni 3:17). Oferim întâietate altcuiva datorită faptului că am primit dragostea lui Dumnezeu. Cu cât înțelegem mai mult cât suntem de iubiți, cu atât mai mult ne dorim să împărtășim această dragoste și cu alții.

În fiecare zi avem numeroase oportunități de a ne adapta și a ne ajusta. Însă, dacă rămânem blocați în planurile noastre, ne va fi greu să o facem. Te încurajez să-I ceri lui Dumnezeu să te ajute să te adaptezi și să te ajustezi, având inima plină de bucurie și o atitudine pozitivă. Cere-I să te ajute să simți bucuria și pacea resimțite atunci când îi iubim pe ceilalți.


Numai dragostea lui Dumnezeu ne poate schimba, transformându-ne din niște indivizi egoiști în adevărați slujitori smeriți ai lui Dumnezeu și ai celorlalți.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon