Nu medita la micile dezamăgiri

Nu medita la micile dezamăgiri

Mă gândesc adânc la poruncile Tale, şi cărările Tale le am sub ochi. – Psalmul 119:15

Rănile adânci nu vin doar din mari dezamăgări, ca de exemplu când nu reușim să obținem o promovare sau o slujbă pe care am dorit-o mult. Rănile sufletești, adânci, vin dintr-o serie de supărări și frustrări. De aceea trebuie să știm cum să facem față micilor dezamăgiri zilnice și să  nu le lăsăm să ne afecteze.

Când te concentrezi mult pe un lucru, înseamnă că meditezi asupra lui. Micile frustrări care apar în fiecare zi sunt supărătoare, însă când începi să le și frămânți în mintea ta, pare aproape imposibil să te mai gândești la altceva.

Pentru a nu ajunge descurajat, în loc să îți concentrezi atenția asupra problemelor, mută-ți atenția asupra lui Dumnezeu și meditează la promisiunile Lui pentru tine. Viața te poate pune jos, însă nu trebuie să rămâi acolo. Dumnezeu este gata, doritor și capabil să te ridice!

Când dezamăgirile te apasă, poți fie să le lași să te țină la pământ, fie să te folosești de ele ca trepte pentru a păși spre lucruri mai bune. Alege să înfrunți dezamăgirile în mod onest, meditând la căile Domnului, pentru că El are lucruri mai bune pentru tine și tot El este Cel care te va ajuta să le biruiești.


Rugăciune

Doamne, așa cum spune Psalmul 119:15, voi medita la Cuvântul Tău, nu la dezamăgirile ce încearcă să mă țină jos. Cuvântul Tău este puternic și dătător de viață, astfel că, înțeleg că pot birui dezamăgirile doar în timp ce privesc la Tine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon