Aleargă în cursa care îți stă înainte

Aleargă în cursa care îți stă înainte

„De aceea, având un nor așa de mare de martori care ne înconjoară, să dăm la o parte orice greutate și păcatul care ne înfășoară atât de ușor și să alergăm cu răbdare cursa care ne stă înainte.” (Evrei 12:1)

Dacă viața e o alergare, și dacă vrem să ne împlinim destinul și să facem voia lui Dumnezeu, este important să lăsăm deoparte orice păcat și orice lucru care ne îngreunează și să fim răbdători în alergarea noastră. În vremurile în care a fost scris acest pasaj biblic, alergătorii se pregăteau de curse într-un mod asemănător cu cel din zilele noastre, dar în timpul cursei ei purtau o singură bucată de material în jurul șoldurilor, astfel încât să nu fie îngreunați de nimic în timp ce alergau. De asemenea, obișnuiau să se ungă pe corp cu uleiuri fine.

În viața noastră de credință, suntem chemați să dăm la o parte orice piedică pentru a putea alerga cu ușurință cursa pe care Dumnezeu ne-a pus-o înainte. Este esențial să fim unși cu Duhul Sfânt (adeseori simbolizat prin ulei), dacă vrem să ducem la capăt cursa.

Diavolul are multe modalități de a ne încurca și a ne opri din a trăi în ascultare față de Dumnezeu și din a avea o relație apropiată cu El. Putem fi ținuți pe loc adesea de distrageri și îndatoriri, dar cu ajutorul lui Dumnezeu putem da la o parte orice lucru care ne îngreunează. Fii cu ochii pe țintă, și învață să spui „nu” lucrurilor care sunt menite să te distragă și să te oprească din a-ți împlini chemarea.

Alege să nu lași nicio piedică să te oprească să împlinești voia lui Dumnezeu pentru viața ta.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon