Antrenament de bază pentru a-ți zidi credința

Antrenament de bază pentru a-ți zidi credința

…ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. – Iacov 1:3

Credința matură nu o dobândim peste noapte. Dacă dorim să avem o credință profundă, solidă și sănătoasă în Dumnezeu, trebuie să ne exersăm credința pentru a deveni mai puternică. Gândiți-vă la soldații din armată. După ce se înrolează în serviciul militar, ei nu sunt gata imediat pentru lupte intense, ci mai întâi trebuie să urmeze un program de antrenament de bază. Ei exersează și se antrenează neobosit. Instructorii au sarcina să realizeze această echipare, pentru că soldații trebuie să posede tărie, vitalitate și rezistență.

Haideți să ne gândim la toate acestea în termenii credinței. Întâi ne „înscriem” sau ne dăruim viețile lui Hristos. Apoi, intrăm într-un regim al antrenamentului de bază al zidirii credinței. În acest caz, Duhul Sfânt acționează ca și instructor de exerciții.

Duhul Sfânt știe exact, pentru fiecare dintre noi, care sunt solicitările în vederea zidirii credinței, așa încât să fim pregătiți la timp și ne la timp. Trebuie doar să Îl ascultăm chiar și atunci când este provocator, încrezându-ne în El, că știe cum să zidească credința.

Atunci când Îi dai voie Duhului Sfânt să te antreneze, rezultatul – o credință solidă și puternică în Dumnezeu – răsplătește tot timpul și efortul de care a fost nevoie.


Rugăciune

Duhule Sfânt, mă supun instruirii Tale, doresc să am o credință matură și solidă în Tine. Antrenează-mă ca să pot umbla prin credință și nu prin vedere, încrezându-mă în Dumnezeu în fiecare situație și pentru fiecare lucru de care am nevoie.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon