Așteptându-L pe Domnul

Așteptându-L pe Domnul

„Sufletul nostru nădăjduiește [sincer] în Domnul; El este Ajutorul și Scutul nostru.” (Psalmii 33:20, Biblia amplificată)

În societatea noastră, una a vitezei, disciplina spirituală de a-L aștepta pe Domnul adesea lipsește cu desăvârșire. Vrem să avem tot ce ne dorim și vrem totul acum! Însă, dacă suntem mereu pe fugă, nu vom mai avea parte de o relație apropiată cu Dumnezeu, care necesită timp pentru a se forma. Dumnezeu vrea să le vorbească inimilor noastre, dar numai dacă avem destulă răbdare ca să ascultăm.

Ilie a fost un om care cunoștea secretul răbdării. După ce i-a ucis pe profeții lui Baal, Ilie a învățat o lecție foarte valoroasă despre cum să nădăjduiești în Dumnezeu. Domnul i-a spus lui Ilie să se ducă și să aștepte pe un munte. S-a iscat un vânt puternic; apoi au avut loc un cutremur puternic și un incendiu năprasnic, dar Domnul nu era în niciunul dintre acestea. Iată ce scrie în 1 Împărați 19:12 (Biblia amplificată): „Și după foc, a venit un [sunet nemaipomenit de calm] susur blând și subțire.” Domnul a vorbit cu o voce blândă și subțire, dar după vânt, după cutremur și după foc. Dacă Ilie ar fi fost nerăbdător în timp ce se ruga, nu ar mai fi auzit vocea Domnului.

Chiar și David a învățat să aștepte în casa Domnului și „să mediteze, să reflecte și să pună întrebări în templul Său” (Psalmii 27:4). Ca să ne putem ruga eficient, putem alege să așteptăm răbdători și să ascultăm Cuvântul Său. Așteptarea și ascultarea ne fac să ne mutăm atenția de la propria persoană și să ne gândim la El, Cel care este răspunsul la toate nevoile noastre.


Puterea lui Dumnezeu se manifestă cel mai adesea în toată splendoarea în tăcere. Permite-I Duhului Sfânt să te învețe cum să aștepți în prezența Sa.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon