Avem nevoie de Duhul Sfânt

Harul Domnului Isus Hristos şi dragostea lui Dumnezeu, şi împărtăşirea Sfântului Duh să fie cu voi cu toţi! (2 Corinteni 13:14)

Înainte să moară pe cruce, Isus a vorbit ucenicilor Săi și a încercat să îi pregătească pentru viață, atunci cand nu va mai fi cu ei. Le-a spus că atunci când va pleca, Tatăl va trimite un alt Mângâietor, Duhul Sfânt care va locui în ei – ajutându-i, întărindu-i, mijlocind pentru ei, mângâindu-i, Cineva care îi va convinge de păcat și neprihănire. Duhul Sfânt va intra în strânsă părtășie cu ei, îi va călăuzi în tot adevărul, și le va transmite tot ceea ce este al lor din poziția de moștenitori împreună cu Isus Hristos (vezi Ioan 16:7-15; Romani 8:17).

După cum puteți vedea, atunci când a trimis Duhul Sfânt, intenția lui Dumnezeu a fost ca noi să dezvoltăm o relație intimă cu El și să putem primi tot ceea ce El ne oferă. Dacă Îi vom permite să ne mângâie, să ne sfătuiască, să ne învețe și să facă celelalte lucruri pe care Dumnezeu le-a promis că le va face, trebuie să ascultăm vocea Lui pentru că unul din modurile prin care ne slujește, ne conduce și ne ajută este să ne vorbească.

Dumnezeu ni L-a dat pe Duhul Sfânt, iar noi avem nevoie de El în viața noastră. Părtășia noastră cu El poate fi atât de strânsă și de profundă pe cât vrem noi. Tot ce trebuie să facem este să petrecem timp cu El, să-I cerem să ne vorbească și să ne deschidem inimile pentru ceea ce are să ne spună.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Relația ta cu Dumnezeu poate atât de profundă și de apropiată pe cât vrei să fie.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon