Tatăl știe cel mai bine

Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Matei 6:33)

Dumnezeu vrea ca noi să căutăm neprihănirea, pacea și bucuria, care reprezintă de fapt Împărația Sa (vezi Romani 14:17). El vrea ca noi să dorim într-un mod profund să avem un comportament corect și să facem tot ce putem pentru a-l urmări și când facem asta El promite să ne dea pe deasupra lucruri de care avem nevoie și pe care le dorim. El dorește să-L căutăm și când facem asta El se bucură să ne binecuvânteze.

Când avem o dorință, ar trebui pur și simplu să-L întrebăm pe Dumnezeu și să avem deplină încredere în El; cu toate acestea, ar trebui să evităm pofta după lucruri. Cred că trăim în poftă când vrem ceva atât de mult încât simțim că nu putem fi fericiți fără. Odată am auzit o femeie spunând că pur și simplu nu ar putea fi fericită dacă Dumnezeu nu i-ar da copiii. Am auzit și femei singure făcând același comentariu cu privire la dorința lor de a se căsători. Atitudini de genul acesta sunt greșite și jignitoare pentru Dumnezeu. Orice simțim că trebuie să avem ca să putem fi fericiți în afară de Dumnezeu este ceva ce dușmanul poate folosi împotriva noastră, așa că asigură-te că îți vei menține dorințele echilibrate.

Este mult mai bine să te rogi și să-L lași pe Dumnezeu să-ți asigure lucrul dorit decât să te chinui încercând să faci ca lucrurile să se întâmple. Amintește-ți întotdeauna că Dumnezeu este bun și El vrea să fie bun cu tine, așa că ațintește-ți ochii spre El și spre Împărăția Sa și așteptă ca El să îți dea lucrurile care sunt bune pentru tine.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Orice trebuie să faci ca să fii fericit este ceva ce diavolul va putea folosi împotriva ta.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon