Biruind mentalitatea de pustie

Biruind mentalitatea de pustie

Domnul Dumnezeul nostru ne-a vorbit la Horeb, zicând: „Aţi locuit destulă vreme în muntele acesta.” – Deuteronomul 1:6

Israeliții au rătăcit în pustie timp de patruzeci de ani pentru a face ceea ce era de fapt o călătorie de unsprezece zile. De ce?

Când mă gândeam la această situație, Domnul mi-a spus: „Israeliții nu au putut merge mai departe pentru că aveau o mentalitate de pustie”. Israeliții nu aveau o viziune pozitivă asupra vieții lor – nu aveau visuri. Ei aveau nevoie să renunțe la acea mentalitate și să aibă încredere în Dumnezeu.

Nu ar trebui să ne uită la israeliții cu uimire, deoarece majoritatea dintre noi facem aceleași lucruri pe care le-au făcut ei. Continuăm să mergem în jurul acelorași munți, în loc să facem progrese și durează ani până să experimentăm victoria asupra a ceva care ar fi putut fi rezolvat rapid.

Avem nevoie de o nouă mentalitate. Trebuie să începem să credem adevărul Cuvântului lui Dumnezeu. Matei 19:26 ne spune că toate lucrurile sunt posibile cu Dumnezeu. El nu are nevoie decât de credința noastră în El. Trebuie să credem și El va face restul.

Domnul ne spune și mie și ție același lucru pe care l-a spus copiilor lui Israel: „Ai locuit destulă vreme pe muntele acesta. E timpul să mergem mai departe!”


Rugăciune

Doamne, am petrecut prea mult timp învârtindu-mă în jurul acelor munți vechi din viața mea. Știu că pot să merg mai departe datorită Ție, așa că mă încred în Tine și renunț la mentalitatea de pustie din viața mea!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon