“Ceilalți” suntem tu și cu mine

“Ceilalți” suntem tu și cu mine

Dreptatea şi judecata sunt temelia scaunului Tău de domnie; bunătatea şi credincioşia sunt înaintea Feţei Tale. – Psalmul 89:14

Dumnezeu este drept. Este caracterul Său – cine este El – și este ceva ce vrea să căutăm să fim și noi.

Dreptatea încearcă să îndrepte lucrurile greșite. Noi suntem agenți ai lui Dumnezeu prin care El poate lucra pentru a remedia nedreptățile din lumea din jurul nostru. De fiecare dată când vedem ceva greșit, prima reacție ar fi să ne rugăm. A doua reacție ar fi să ne întrebăm: „Ce pot face eu?”

Este ușor să fim copleșiți de nevoile pe care le vedem în jurul nostru. Așa că ne uităm în jur și credem că este problema altcuiva și dorim ca ei să o îndrepte! Dorim ca „ceilalți” să facă una și alta.

Te-ai întrebat vreodată: „Cine sunt ceilalți?” Cred că „ceilalți” suntem noi – tu și cu mine! Este posibil să nu rezolva totul, dar poți face ceva. Nu te uita la nedreptate fără să faci ceva. Dumnezeu nu te-a creat pentru inactivitate și pasivitate, ci El vrea să-L rogi să-ți arate ce poți face. Te-a creat pentru entuziasm, zel și pasiune. El a pus în tine daruri pentru a fi folosite pentru slava Sa și pentru a-i ajuta pe alții. Deci, trăiește astăzi pentru dreptate.

Rugăciune

Duhule Sfânt, nu mă lăsa să stau și să aștept ca „ceilalți” să se ocupe de nedreptatea din lume, când și eu pot face ceva. Umple-mă cu îndrăzneală și arată-mi cum să îndrept relele din lumea din jurul meu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon