Cine este dușmanul tău real?

Cine este dușmanul tău real?

Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. – Efeseni 6:12

Te confrunți cu circumstanțe dificile? Ai nevoie de rezolvare într-un anumit domeniu și nu ești sigur de unde va veni? Mulți creștini astăzi se confruntă cu greutăți majore. Unii și-au pierdut locurile de muncă și beneficiile. Alții se confruntă cu probleme critice de sănătate și trăiesc cu îngrijorare constantă cu privire la modul de acoperire a costurilor medicamentelor și a vizitelor la medic, pe lângă nevoile de bază precum o casă, hrană și îmbrăcăminte.

Există multe lucruri în lume care ne amenință. Dar cel mai mare dușman – frica – nu este „acolo undeva”.

Efeseni 6:12 ne amintește că nu suntem în război cu carnea și sângele, ci cu dușmanul sufletelor noastre. Nu trebuie să fim confuzi cu privire la identitatea dușmanului în luptele noastre.

Din fericire, Dumnezeul nostru nevăzut este mai mult decât capabil să se ocupe de inamicul nostru nevăzut. Când ajungem să înțelegem profund iubirea necondiționată a lui Dumnezeu pentru noi, înțelegem că El va avea întotdeauna grijă de nevoile noastre.

Nu trebuie să îți fie frică de inamicul nevăzut. Încrede-te în Dumnezeu, Singurul care poate învinge forțele spirituale ale întunericului.


Rugăciune

Doamne, nu mă lăsa să uit cine este dușmanul meu adevărat, și nu mă lăsa să uit că Tu ești Atotputernic. Știu că eu nu pot controla atacurile dușmanului, dar Tu poți.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon