Crede tot ce e mai bine

Crede tot ce e mai bine

„… căci din prisosul [din preaplinul, din abundența] inimii vorbește gura.” (Matei 12:34, Biblia amplificată)

Cel care e apropiat de Dumnezeu are gânduri pozitive, înălțătoare, edificatoare despre alți oameni, dar și despre propria persoană și circumstanțele prin care trece.

Îi poți impulsiona pe alții prin ceea ce spui numai dacă ai gânduri bune cu privire la acele persoane. Nu uita: ceea ce ai pe inimă îți va ieși pe gură (Matei 12:34). Gândurile și cuvintele sunt ca niște depozite sau un fel de arme cu puteri creatoare sau distrugătoare (Proverbele 18:21). Tocmai de aceea este cât se poate de important „să avem gânduri pline de iubire” în mod intenționat.

Te încurajez să le transmiți altor oameni gânduri pline de iubire. Rostește cuvinte pline de încurajare. Alătură-te altor oameni și îndeamnă-i să evolueze pe plan spiritual. Rostește cuvinte care îi fac pe ceilalți să se simtă mai bine, cuvinte care să încurajeze și să întărească.

Oamenii au deja destule probleme, deci nu e nevoie să le creăm și mai multe nimicindu-i pe plan sufletesc. Ne putem ajuta unii pe alții să ne ridicăm prin iubire (1 Tesaloniceni 5:11). Dragostea crede mereu ce e mai bine despre toată lumea (1 Corinteni 13:7).


Trăim în ascultare de Cuvântul lui Dumnezeu atunci când gândurile, acțiunile și atitudinile noastre sunt conform cu acesta.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon