Cum poți vedea visele primite de la Dumnezeu devenind realitate

Cum poți vedea visele primite de la Dumnezeu devenind realitate

Du-te la furnică, leneşule; uită-te cu băgare de seamă la căile ei şi înţelepţeşte-te! Ea n-are nici căpetenie, nici priveghetor, nici stăpân; totuşi îşi pregăteşte hrana vara şi strânge de ale mâncării în timpul secerişului. – Proverbe 6:6-8

Dumnezeu dă copiilor Lui vise mărețe pe care ei să le urmărească în viață. Pentru ca acele vise să se împlinească, trebuie să petrecem timp antrenându-ne și cooperând cu Dumnezeu într-un proces de dezvoltare personală. Acest proces include timp, determinare și muncă susținută.

În zilele noastre, suntem atât de obișnuiți cu lucruri care ne sunt confortabile. Folosim mașina automată pentru a ne spăla vasele și mașina de spălat pentru a ne spăla și usca hainele. Apăsăm doar un buton și mașina se pune pe treabă. Dar, în Împărăția lui Dumnezeu nimic nu este automat. Nu putem împlini planurile și scopurile Lui, fără a ne dezvolta abilitățile necesare.

În cartea Proverbe citim despre furnică. În ciuda dimensiunii minuscule a furnicilor, putem învăța de la ele o lecție mare: trebuie să fim hotărâți, motivați și disciplinați. În timp ce dezvolți această motivație interioară și disciplină, cu scopul de  a trăi pentru Hristos, vei deveni ceea ce Dumnezeu te-a creat să fii și, de asemenea, vei putea să-i conduci pe alții la El în timpul acestui proces. Așadar, continuă să fii perseverent și vei vedea cum visele devin realitate!


Rugăciune

Doamne, vreau să fiu tot ce m-ai creat să fiu și să împlinesc visele pe care Tu le-ai pus în inima mea. Ajută-mă să rămân focalizat asupra Ta și să pun timp, determinare și muncă susținută, necesare pentru a crește în Hristos, ca să trăiesc planurile pe care Tu le ai pentru mine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon