Cum să-ți dezvolți darurile

Cum să-ți dezvolți darurile

Dar toate aceste lucruri (daruri, realizări, abilități) le face unul şi acelaşi Duh (Sfânt), care dă fiecăruia în parte (exact) cum voieşte. – 1 Corinteni 12:11 (Biblia Amplificată)

Oamenii mă întreabă tot timpul cum să descopere și să dezvolte darurile cu care Dumnezeu i-a înzestrat. Iată câțiva pași utili pe care i-am descoperit:
1. Concentează-te pe punctele forte pe care ți le-a dat Dumnezeu. Concentrarea te va ajuta să îndeplinești chemarea pe care Dumnezeu a pus-o asupra vieții tale.
2. Pune-ți darul în practică. Găsește ceva ce îți place să faci și pe care-l faci bine, și fă-l din nou și din nou. Vrei să știi ce se va întâmpla? Vei avea o părere mai bună despre tine, pentru că nu te vei simți înfrânt.
3. Fă-ți curaj să fii diferi. Nefericirea vine atunci când încerci să fii ca toți ceilalți, în loc să accepți că ești o persoană unică.
4. Învață să faci față criticii. Trebuie să ai suficientă încredere în cine ești în Hristos încât să-i poți asculta pe ceilalți și să fii deschis la schimbare, fără să simți că trebuie să fii de acord cu punctul lor de vedere sau să obții aprobarea lor.

Dumnezeu a pus măreție în tine. Fie ca ziua de azi să fie începutul unei aventuri extraordinare, pe măsură ce începi să folosești darurile pe care ți le-a dat.

Rugăciune

Doamne, doresc să cultiv și să dezvolt darurile pe care mi le-ai dat. Dă-mi curaj să Te urmez și să dezvolt darurile și abilitățile pe care Tu le-ai pus în mine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon