Cunoaște caracterul lui Dumnezeu

Cunoaște caracterul lui Dumnezeu

Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul (Dumnezeul nostru)! Ferice (binecuvântat, e de invidiat) de omul care se încrede în El! —Psalmul 34:8

Este important să cunoaștem caracterul lui Dumnezeu. De ce? Ne oferă discernământ. Dacă nu cunoaștem caracterul lui Dumnezeu, cum putem ști vreodată ce este de la Dumnezeu și ce nu este de la Dumnezeu? Iată trei trăsături caracteristice ale lui Dumnezeu care mă ajută să nu uit cine este El și ceea ce face El:

  • Dreptatea: Dumnezeu este un Dumnezeu al dreptății. Cuvântântul „justiție” este foarte grozav deoarece înseamnă că El va îndrepta mereu orice lucru greșit. Acest lucru mă ajută să nu-mi fac griji când sunt tratată incorect pentru că știu că Dumnezeu va aduce dreptate. Este natura Lui.
  • Bunătatea: Dumnezeu este bun – acest fapt nu se schimbă niciodată. Și El este bun tot timpul, nu doar din când în când sau când lucrurile merg cum vrei tu. Psalmul 34: 8 spune: Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul… Când lucrurile sunt rele, găsesc o mare încurajare în bunătatea lui Dumnezeu.
  • Sfințenia: Dumnezeu este sfânt și drept, și El dorește să ne facă sfinți, curați și curățiți, liberi de osânda păcatului. Sinceră să fiu, în umblarea mea cu Dumnezeu m-a ajutat foarte mult să-mi dau seama că ceea ce face El este drept, fie că îmi place sau nu. Aceasta mă ajută să rămân conectată la El.

Aceste trei trăsături nu sunt singurele caracteristici ale lui Dumnezeu, dar ele sunt unele dintre cele mai semnificative și puternice pentru mine.

Te încurajez să petreci timp în descoperirea acestor trăsături și a altor trăsături ale lui Dumnezeu care sunt importante pentru tine. Când studiezi cine este El, Duhul Sfânt te va ajuta să incluzi trăsăturile Lui în personalitatea ta. Începe să le practici în viața de zi cu zi și să vezi ce face Dumnezeu… „Gustă și vezi” cât de bun este El!


Rugăciune

Doamne, Tu ești minunat! Dreptatea, bunătatea, sfințenia și atributele Tale nenumărate mă uimesc și îmi amintesc cât de mare ești Tu! Continuă să-mi amintești de caracterul Tău ca să pot deveni tot mai mult ca Tine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon