De ce un Dumnezeu bun permite să se întâmple lucruri rele?

De ce un Dumnezeu bun permite să se întâmple lucruri rele?

… orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare. – Iacov 1:17

Când experimentăm tragedii teribile, răspunsul general este că suntem mânioși pe Dumnezeu. Oamenii întreabă în mod frecvent: „Dacă Dumnezeu este bun, atotputernic și plin de dragoste pentru noi, de ce nu oprește lucrurile care  provoacă atât de multă durere?”

Satana se folosește de acestea pentru a ridica ziduri între Dumnezeu și persoana rănită. El vede oportunitatea  și ne șoptește: „Dumnezeu nu este bun, nu este de încredere”. Totuși, noi știm din Cuvântul lui Dumnezeu că adevărul nu îl găsim la Satana – el este un mincinos și tatăl minciunii.

Citiți Iacov 1:17. Tot ce este bun vine de la Dumnezeu. Dumnezeu este bun și nu poate fi altfel, chiar mai mult: El nu se schimbă. El este stabil, credincios și consecvent. El este bun întotdeauna.

Este evident că Dumnezeu nu oprește mereu tragediile și uneori chiar nu înțelgem de ce se întâmplă lucruri rele. 1 Corinteni 13:12 spune  că acum cunoaștem în parte. Despre credință ne amintim că ea presupune acceptarea întrebărilor fără răspuns. Avem nevoie să ne găsim satisfacția în a-L cunoaște pe Cel care cunoaște toate lucrurile și să ne punem încrederea în El.

Rugăciune

Doamne, nu înțeleg întotdeauna de ce se întâmplă lucruri rele, însă știu că Tu ești bun. Când nu înțeleg de ce, vreu să îmi găsesc consolarea în Tine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon