De la însămânțare la seceriș

De la însămânțare la seceriș

Toate îşi au vremea lor, şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui. – Eclesiastul 3:1

Eclesiastul 3:1 ne spune că este un timp pentru fiecare lucru. Noi nu trăim toți în același sezon, în același timp. Vor fi timpuri când altcineva se va bucura de seceriș în timp ce tu ești încă în sezonul însămânțării. În acele timpuri, adu-ți aminte că și ei au trebuit să treacă printr-un sezon de plantare, exact ca tine.

Sezonul plantării reprezintă învățarea voii lui Dumnezeu. De fiecare dată când aleg voia lui Dumnezeu în locul voinței proprii, plantez o sămânță bună, care până la urmă va aduce un seceriș în viața mea.

Între timpul plantării și seceriș se află un timp de așteptare. Rădăcinile străpung, făcându-și loc în pământ. Aceast proces, care cere timp, are loc sub pâmânt. Deasupra pământului nu vezi că se întâmplă ceva.

După ce noi plantăm semințele ascultării, pare că nu se întâmplă nimic, dar în interior au loc tot felul de lucruri, acolo unde noi nu putem vedea. La fel cum, în final, sămânța erupe prin pământ, lăsând un minunat fir verde să se arate, semințele ascultării noastre vor genera în final un seceriș frumos al planului lui Dumnezeu pentru viața noastră.


Rugăciune

Doamne, înțeleg că pentru a ajunge la seceriș este nevoie întâi de un timp al însămânțării, așa că voi aștepta, chiar și atunci când pare că nu este nimic la orizont. Mă voi încrede în Tine, știind că Tu mă vei duce la momentul potrivit în secerișul meu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon