Pericolul geloziei

Pericolul geloziei

Căci acolo unde este pizmă şi duh de ceartă, este tulburare şi tot felul de fapte rele. – Iacov 3:16

Mânia provocată de gelozie este printre primele emoții negative menționate în Biblie. Genesa 4 ne spune despre Cain, care l-a omorât pe fratele său Abel, deoarece a fost gelos, până în punctul în care a devenit mânios. Deși fapta lui Cain este una din rezultatele extreme ale geloziei, ne amintește cât de periculoasă poate fi aceasta.

În societatea de astăzi, mulți oameni își raportează valoarea sau importanța în funcție de serviciul lor, stautul social sau poziția în biserică. Din cauza acestei mentalități sunt temători că altcineva ar putea fi promovat înaintea lor. Gelozia îi determină să încerce să fie importanți în ochii oamenilor. Dacă tu te lupți cu acestă atitudine înțelege că Dumnezeu îngăduie să fii unde ești acum pentru un motiv anume. El are un plan bun pentru viața ta și știe cum ai nevoie să fi pregătit pentru acel plan.

Nu disprețui zilele începuturilor mărunte. Bucuria și împlinirea noastră vin din ascultarea chemărilor specifice pe care Dumnezeu le-a așezat în viețile noastre și nu din gelozie, încercând să împlinești lucruri prin care crezi că-i vei impresiona pe alții. Nu permite geloziei să te acapareze. Încrede-te în Dumnezeu ca să te așeze în locul în care trebuie să fii.


Rugăciune

Doamne, gelozia este periculoasă și nu doresc să am acest sentiment. Statutul meu nu depinde de o poziție pământească și nici de vreo recunoaștere. Tot ce am nevoie ești Tu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon