Discernământul este cheia pentru o conștiință curată

Discernământul este cheia pentru o conștiință curată

De aceea mă silesc să am totdeauna un cuget curat înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor. – Faptele Apostolilor 24:16

Este necesar să îți păstrezi cugetul curat, deoarece numic nu te împiedică mai mult a te bucura de viață, decât vina.

În Faptele Apostolilor, Pavel spune că a urmărit disciplina și a evitat dorințele lumești, în așa fel încât să poată umbla ireproșabil și fără vină înaintea lui Dumnezeu. Aceasta ni se aplică și nouă. Umblând cu siguranța unei conștiințe curate ne menține liberi și fericiți.

Acest lucru sună ușor de făcut când este vorba despre tranșarea lucrurilor între alb și negru (bine și rău), dar ce facem cu zonele „gri” ale vieții? Cum ne păstrăm conștiința curată, când suntem nesiguri care este alegerea bună și care este cea greșită? Ce facem când greșim accidental, fără să realizăm? Am descoperit că discernământul de la Dumnezeu rezolvă această problemă.

Discernământul este înțelegerea spirituală și este cheia pentru a trăi cu un cuget curat. Este nevoie să îl înțelegem, iar în mod practic presupune să fii atent la inima ta. Dumnezeu te va atenționa atunci când nu trebuie să faci un anumit lucru care va atrage mai târziu vinovăție.

Te încurajez să trăiești într-un mod care îți va păstra cugetul curat. Nu fă lucruri pe care știi că nu ar trebui să le faci și bazează-te pe discernământ divin când ai de-a face cu o situație în care care nu ești sigur ce să faci. El nu te va conduce pe o cale greșită.

Rugăciune

Doamne, îți mulțumesc pentru discernământ. Ajută-mă să dau atenție vocii Tale blânde care vorbește inimii mele, ca să pot trăi în așa fel încât să-mi păstrez conștiința curată și liberă înaintea Ta.  

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon