Favorul supranatural al lui Dumnezeu

Favorul supranatural al lui Dumnezeu

Domnul sărăcește și El îmbogățește, El smerește și El înalță. -1 Samuel 2:7

Este o distincție între favorul natural și cel supranatural. Favorul natural trebuie câștigat, dar favorul supranatural este un dar al bunăvoinței lui Dumnezeu.

1 Samuel 2:7 spune: „Domnul sărăcește și El îmbogățește, El smerește și El înalță”. Un exemplu foarte clar al acestui lucru îl regăsim în viața Esterei. Dumnezeu a ridicat-o din obscuritate pentru a deveni regina unui imperiu. El i-a dat favoare în fața tuturor celor pe care i-a întâlnit, inclusiv în fața regelui.

Estera a purtat această favoare pentru a se salva pe ea și poporul de la măcelul plănuit de Haman, care era un om malefic. Deși i-a fost teamă să meargă înaintea regelui pentru a-i solicita intervenția, Estera a știut că avea favorul lui Dumnezeu și a înaintat, cu deplină încredere în El.

La fel ca și Estera, noi trebuie să pașim în libertatea și privilegiul care vin din trăirea în favoarea lui Dumnezeu. În ceea ce privește circumstanțele care apar în viața ta, crede-L pe Dumnezeu pentru un favor supranatural.

În ciuda faptului că situația poate arăta fără de speranță, Dumnezeu te poate ridica. Dacă viața ta este în mâna Lui, lumina lui Dumnezeu strălucește peste tine.

Rugăciune

Doamne, nu mă bazez pe favorul natural. Vreau să trăiesc în favorul tău supranatural. Având viața predată în mâna Ta, știu că mă poți ridica.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon