Fii suspicios cu suspiciunea

Fii suspicios cu suspiciunea

Dragostea acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. – 1Corinteni 13:7

În prima epistola a lui Pavel către Corinteni, în capitolul 13, versetul 7, ne este prezentată o imagine clară a ceea ce înseamnă să iubești oamenii cu adevărat. Cu sinceritate vă spun că acest verset a fost o mare provocare pentru mine.

Ca tânără, în timp ce creșteam, mi s-a spus mereu să fiu suspicioasă și să nu am încredere în nimeni. Meditând însă la caracteristicile dragostei, și realizând că dragsotea te face întotdeauna să crezi ce e mai bun, am putut să-mi dezvolt o nouă mentalitate.

Suspiciunea distruge clădirea unor relații dumnezeiești. Încrederea și credința aduc bucurie și determină creșterea relațiilor și dezvoltarea lor la potențialul maxim. Suspiciunea însă, face ca relațiile să șchiopăteze, iar în final le distruge.

Este adevărat că oamenii nu sunt perfecți și că uneori pot profita de încrederea noastră, dar până la urmă, beneficiul de a vedea ceea ce este bun în oameni va cântări mai greu decât experiențele negative.

Dacă ești o fire suspicioasă, amintește-ți astăzi că Îl avem pe Duhul Sfânt în noi, iar atunci când gândurile noastre o iau în direcția greșită, El ne amintește să renunțăm la suspiciune. Haideți să îi cerem Lui ca în locul gândurilor de suspiciune, să ne inspire gânduri ale dragostei.

Rugăciune

Doamne, înțeleg acum că a fi neîncrezător și suspicios dăunează relațiilor mele. Arată-mi cum să-mi deschid inima spre alții și să cred ce este mai bun în fiecare circustanță. 

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon