Este important să te porți frumos cu ceilalți

Este important să te porți frumos cu ceilalți

„Să nu întristați pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu [să nu Îl supărați, să nu Îl jigniți sau să nu Îl mâhniți], prin care ați fost pecetluiți [însemnați ca fiind ai lui Dumnezeu, asigurați] pentru ziua răscumpărării.” (Efeseni 4:30, Biblia amplificată)

Eu iau foarte în serios un verset precum cel din Efeseni 1:30 – căci, cu siguranță, eu nu vreau „să-L întristez pe Duhul Sfânt”, și știu că nici tu nu vrei asta. Însă, cum evităm să facem acest lucru?

Citind versetele din jurul versetului 30, se vede clar că un lucru care Îl întristează pe Duhul Sfânt este atunci când oamenii se poartă urât unii cu alții. Să ne gândim la următoarele:

  • În versetul 29, suntem îndemnați să îi încurajăm pe ceilalți prin ceea ce le spunem.
  • Versetul 31 ne îndeamnă să nu fim plini de amărăciune, mânioși sau arțăgoși și să ne ferim de a calomnia, de a cleveti și de rea voință.
  • În versetul 32, ni se spune să fim buni unii cu alții, fiind gata să iertăm cu ușurință și de bunăvoie.

Atunci când înțelegem că Îl mâhnește pe Duhul Sfânt când suntem ironici sau plini de ură față de cineva, sau atunci când stăm supărați pe cineva, vom căuta să ne schimbăm.

Te încurajez să-L rogi pe Dumnezeu să te ajute să-i vezi pe ceilalți așa cum îi vede El. Cere-I să-ți dea bunătatea și răbdarea de care ai nevoie pentru a-i trata cu blândețe și iubire pe oamenii din viața ta, mai ales pe cei care nu sunt drăguți sau în preajma cărora este dificil de stat. Dumnezeu va fi mulțumit când va vedea că, prin atitudinea ta, vrei să îi iubești și să îi binecuvântezi pe ceilalți.


Un secret pentru a fi fericit este să umbli în dragoste.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon