Gata cu vinovăția și condamnarea

Gata cu vinovăția și condamnarea

„Așadar, acum nu mai este nicio condamnare pentru cei ce sunt în Hristos Isus care nu umblă potrivit firii, ci potrivit Duhului.” (Romani 8:1 NTR)

O mare problemă pentru mulți credincioși este persistența sentimemtelor de vinovăție și condamnare pentru păcate din trecut, care deja au fost iertate. Diavolul se bucură să ne facă să ne simțim groaznic, iar una din modalitățile prin care face asta este vinovăția. Deși acuzațiile lui sunt false, dacă le acceptăm, vom fi afectați.

Biblia ne învață că prin sângele lui Isus, am primit iertare deplină și suntem eliberați de condamnare. Nu trebuie să considerăm vinovăția noastră mai presus decât jertfa Sa de la cruce, pentru că lucrarea Lui este desăvârșită.

Dacă diavolul va mai încerca să îți aducă aminte de păcate din trecut, făcându-te să te simți vinovat și condamnat de ele, declară: „Am primit iertare pentru acest păcate! Dumnezeu a avut grijă de ele; de aceea eu nu am de ce să mă mai îngrijorez”. Vei vedea că îți va fi de ajutor să rostești cu voce tare acest adevăr, deoarece astfel afirmi că ești în acord cu Cuvântul lui Dumnezeu. Proclamă înaintea vrăjmașului că Hristos te-a eliberat.

Nu trebuie să stai și să asculți acuzele și minciunile diavolului. Învață să îi răspunzi folosind adevărul Cuvântului.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon