Iertarea: calea spre adevărata pace și bucurie

Iertarea: calea spre adevărata pace și bucurie

Voi însă iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine şi daţi cu împrumut, fără să nădăjduiţi ceva în schimb. Şi răsplata voastră va fi mare şi veţi fi fiii Celui Preaînalt; căci El este bun şi cu cei nemulţumitori şi cu cei răi. – Luca 6:35

Cu câțiva ani în urmă, un prieten mi-a relatat un incident  cu privire la o persoană care făcea afaceri cu organizația noastră. Prietenul meu se afla din întâmplare în același restaurant cu persona respectivă, dar într-un separeu alăturat, și fără să vrea a auzit conversația care se derula și care, din întâmplare, era despre mine – iar ei nu spuneau lucruri bune.

Când mi-a relatat incidentul, la început m-am înfuriat și am vrut să îi spun acelui om că niciodată nu va mai face afaceri cu noi. Însă, în acea noapte, Duhul Sfânt mi-a spus: „Nu vei face nimic din ceea ce te-ai gândit. Trebuie să faci ceea ce înveți pe alții. Vei merge să îi cumperi un cadou și îi vei spune ce mult apreciezi serviciile pe care vi le-a oferit în toți acești ani”.

Nu a fost ușor, dar Dumnezeu mi-a dat harul să urmez călăuzirea Lui și să fiu o binecuvântare pentru acest om.

Îmi amintesc că, imediat ce am început să fac pași în sensul acesta, să împlinesc o faptă bună pentru această persoană, m-am simțit bine.

Când ne putem uita cu compasiune la oamenii care ne-au rănit, interiorul nostru se eliberează, iar Dumnezeu umple cu bucurie sufletul nostru.

Gândește-te astăzi pe cine ar trebui să ierți și să faci ceva drăguț pentru el?  Practică iertarea și urmează căile care duc la adevărata pace și bucurie!


Rugăciune

Doamne, am nevoie de har, ca să pot asculta de Cuvântul Tău și să fac bine celor care m-au rănit. Știu că în timp ce îi iert și îi binecuvintez, Tu mă vei răsplăti cu pace și bucurie în suflet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon