Înfruntând prețul auto-disciplinei

Înfruntând prețul auto-disciplinei

Bucuraţi-vă în nădejde. Fiţi răbdători în necaz. Stăruiţi în rugăciune. – Romani 12:12

În calitate de creștini, mulți dintre noi avem ideea că totul din viața noastră ar trebui să fie perfect doar pentru că suntem creștini. Dar Isus ne-a avertizat clar: „În lume veți avea necazuri” (Ioan 16:33).

Isus a spus că va trebui să facem față problemelor lumești. Acestea sunt lucrurile cu care trebuie să ne confruntăm când ne lăsăm de ambițiile noastre egoiste și Îl urmăm.

Apostolul Pavel a scris: „Mă port aspru cu trupul meu şi-l ţin în stăpânire…” (1 Corinteni 9:27). Pavel vorbește aici despre auto-disciplină. A fi auto-disciplinat înseamnă să îți lași deoparte dorințele păcătoase și să faci binele prin harul lui Dumnezeu, indiferent de preț.

Nu este întotdeauna ușor. Moartea față de sine va aduce suferința necesară, dar amintește-ți – chiar și în suferință, există speranță, pentru că Hristos a biruit lumea! Și cum a spus Pavel, putem să ne bucurăm în nădejde; să fim răbdători în necazuri și încercări; să stăruim în rugăciune.


Rugăciune

Doamne, decid în avans să Îți fiu pe plac, indiferent dacă firea mea dorește asta sau nu. Chiar dacă trebuie să sufăr ca să fac voia Ta, știu că există speranță, fiindcă Duhul Tău este în mine, iar Tu ai biruit lumea.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon