Lasă distragerile deoparte

Lasă distragerile deoparte

Sufletul meu Te doreşte noaptea şi duhul meu Te caută înăuntrul meu. —Isaia 26:9

Există multe lucruri în lume care pot înăbuși vocea lui Dumnezeu și Îl pot trimite undeva după cortina vieții noastre. Aceste distragerii vin în diverse forme, de la televizor la radio… de la mâncare la hobby-uri. Chiar și activitățile bisericești pot uneori să ne distragă atenția sau să ne îndepărteze de Domnul.

Cu toate acestea, vine o zi pentru fiecare persoană când nu rămâne cu nimic decât cu Dumnezeu. Toate lucrurile din viață trec în cele din urmă; și când se întâmplă aceasta, Dumnezeu va fi tot acolo.

Biblia spune că ceea ce este cunoscut despre Dumnezeu este evident pentru toți, pentru că El S-a făcut cunoscut în conștiința omului (vezi Romani 1:19-21). Fiecare persoană va sta într-o zi înaintea Lui și va da socoteală despre viața sa (vezi Romani 14:12).

Când oamenii nu vor să-L slujească pe Dumnezeu cu viața lor și când vor să-și urmeze propriul drum, ei găsesc modalități de a se ascunde și de a ignora această cunoaștere interioară instinctivă a Creatorului lor, care vrea să vorbească cu ei și să-i îndrume pe calea pe care ar trebui să meargă.

Dar nimic nu poate satisface dorința noastră interioară pentru Dumnezeu decât comuniunea și părtășia cu El. Isaia ne-a exprimat bine propria noastră foame pentru Dumnezeu când a scris: „Sufletul meu Te doreşte noaptea şi duhul meu Te caută înăuntrul meu” (Isaia 26:9).

Auzirea lui Dumnezeu este vitală pentru a te bucura de planul Său etern pentru viața ta. A asculta de Dumnezeu este decizia noastră; nimeni altcineva nu o poate face pentru noi. Dumnezeu nu ne va forța să alegem voia Lui, dar El va face tot ce poate pentru a ne încuraja să spunem „da” căilor Sale.

Deci, ce te distrage de la a-L asculta pe El? O relație nesănătoasă? Un loc de muncă? Un obicei prost? Dumnezeu vorbește și El dorește să aibă o relație cu tine. Lasă distragerile deoparte și alătură-te Lui.


Rugăciune

Doamne, precum Isaia, sufletul meu tânjește după Tine. Știu că trebuie să ascult de vocea Ta mai mult decât orice. Știu că dacă pun deoparte orice distragere, Tu vei fi credincios ca să mi te descoperi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon