Lasă dragostea lui Dumnezeu să vindece rănile trecutului

Lasă dragostea lui Dumnezeu să vindece rănile trecutului

… Și să cunoaşteţi dragostea lui Hristos, care întrece orice cunoştinţă, ca să ajungeţi plini de toată plinătatea lui Dumnezeu. —Efeseni 3:19

La începutul căsniciei noastre,  eu și Dave am avut câțiva ani duri și o mare parte s-a datorat faptului că aveam nevoie ca Dumnezeu să mă vindece de abuzurile sexuale, emoționale și verbale făcute de tatăl meu. După multe lacrimi și momente grele în care am ales să iert în loc să mă răzbun, Dumnezeu mi-a dat rezolvare și a folosit mărturia mea pentru a aduce vindecare și altora.

Când Dumnezeu te vindecă de rănile trecutului, El nu numai că vrea să te ajute, ci dorește ca experiența ta să fie un mijloc prin care alții pot experimenta aceeași vindecare.

În cele din urmă, am ajuns într-un punct în care Dumnezeu ne-a condus pe mine și pe Dave să îmi mut părinții în St. Louis și chiar să le cumpăr o casă, lucru foarte greu pentru mine. Dar tatăl meu a ajuns să-mi ceară iertare pentru tot ceea ce făcuse și chiar L-a primit pe Hristos în viața lui.

Am experimentat un nou nivel de sănătate emoțională, pentru că L-am lăsat pe Dumnezeu să mă vindece prin puterea iertării și I-am permis să folosească restaurarea mea pentru a-mi vindeca tatăl.

Toți suntem răniți în multe moduri. Singurătatea, dezamăgirea, frica și nesiguranța au capacitatea de a ne răni profund. Nu am putut să depășesc rănile trecutului meu, până când nu am primit și experimentat dragostea lui Dumnezeu și i-am permis să schimbe totul.

Înainte de a-ți depășit durerea și de a învăța să-i iubești și să îi ierți pe alții, trebuie să experimentezi dragostea lui Dumnezeu.

Când te ocupi de problemele trecutului, amintește-ți că Dumnezeu te iubește profund. Biblia spune că suntem compleți doar atunci când experimentăm dragostea lui Hristos, care este atât de mare încât niciodată nu o vei putea înțelege pe deplin. Pe măsură ce primești dragostea Sa, inima ta va începe să se vindece și vei fi din nou întreg, prin plinătatea vieții Sale.


Rugăciune

Doamne, cred că mă poți ajuta să depășesc rănile și durerea trecutului meu și să mă folosesc de vindecarea mea ca să-i ajut pe ceilalți. Ajută-mă să experimentez dragostea lui Hristos și fă-mă plin de toată plinătatea vieții și puterii Tale.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon