Mergi mai departe

Mergi mai departe

„ʽDoamne’, I-a răspuns Petru, ʽdacă ești Tu, poruncește-mi să vin la Tine pe ape!’ ʽVino’‚ i-a zis Isus. Petru a coborât din corabie și a început să umble pe ape ca să meargă la Isus.” (Matei 14:28-29)

Când a coborât din barcă la porunca lui Isus, Petru a făcut ceva ce nu mai făcuse. Cât timp și-a păstrat credința, a reușit, dar când teama i-a cuprins inima, a început să se scufunde!

Greșeala lui Petru a fost faptul că a început să se gândească la furtună. Când a început să se gândească la circumstanța în care se afla, în loc să se gândească la Mântuitorul care îi era aproape, și-a pierdut credința și a început să se îndoiască.

În Romani 4:18-21 ni se spune că Avraam și-a păstrat credința atunci când s-a confruntat cu situații dificile. El era conștient de situația în care se afla, dar, spre deosebire de Petru, nu era îngrijorat din cauza acesteia. Tocmai această credință statornică l-a ajutat pe Avraam să avanseze.

Cred că noi putem învăța din greșeala lui Petru și din exemplul lui Avraam. Chiar dacă suntem conștienți de circumstanțele în care ne aflăm, nu trebuie să ne îngrijorăm. Putem decide să ne gândim mereu numai la Isus, având încredere că El ne va oferi minunea de care avem nevoie.


Când te confrunți cu furtuni în viață, privește țintă la Isus și decide să mergi alături de El, oricât de mari ar fi valurile pe care le înfrunți.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon