Nemulțumirea este păcat!

Nemulțumirea este păcat!

Intraţi cu laude pe porţile Lui, intraţi cu cântări în curţile Lui! Lăudaţi-L şi binecuvântaţi-I Numele! —Psalmul 100:4

În Efeseni 4:29, apostolul Pavel ne îndeamnă să nu folosim un limbaj greșit sau care poluează. Nu mi-am dat seama că include și a te plânge de lucruri, dar am aflat că nemulțumirea ne poluează viața.

Scurt și la obiect, nemulțumirea este păcat! Ea provoacă oamenilor multe probleme și distruge bucuria celui care te ascultă.

Trebuie să ne întrebăm cât de repede ne pierdem răbdarea și să începem să ne plângem atunci când suntem blocați în trafic sau așteptâm la cozi în magazine? Cât de repede observăm și scoatem în evidență greșelile prietenilor sau rudelor noastre? Ne plângem de slujba noastră când ar trebui să-I mulțumim lui Dumnezeu că avem una?

Cel mai bun antidot pentru nemulțumire este recunoștința. Oamenii cu adevărat mulțumiți nu se plâng. Ei sunt prea ocupați să fie recunoscători pentru toate lucrurile bune pe care le au și nu au timp să observe lucrurile pentru care s-ar putea plânge.

Biblia spune că trebuie să intrăm în curțile lui Dumnezeu cu laudă și mulțumire. Eu și tu trebuie să ne propunem zilnic să trăim o viață de mulțumire, să fim cât mai pozitivi și mai recunoscători.

Încearcă să mergi la culcare meditând la toate lucrurile pentru care ești mulțumitor. Fă acest lucru prima dată dimineața. Mulțumește-I lui Dumnezeu pentru lucrurile „mici” sau cele pe care le iei de-a gata: un loc de parcare, trezirea la timp pentru serviciu, mâncare, familie… Nu te descuraja când eșuezi, dar nu te da bătut și nu renunța. Ține-te de această practică până când dezvolți obiceiuri noi și trăiești cu o atitudine de recunoștință.

Fii generos cu recunoștința ta. Va da savoare relației tale cu Domnul.


Rugăciune

Doamne, vreau să trăiesc cu o atitudine de mulțumire, începând de acum! Îți mulțumesc că mă iubești și că mă binecuvântezi. Ajută-mă să văd lucrurile pozitive din viață ca să pot fi recunoscător pentru ele.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon