Nu te lăsa epuizat de prea multe activități

Nu te lăsa epuizat de prea multe activități

Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun şi sarcina Mea este uşoară. —Matei 11:28-30

La începutul umblării mele cu Domnul, eram foarte entuziasmată și dornică să-L slujesc, așa că m-am înscris în tot ceea ce părea chiar interesant pentru mine. Un rezultat a fost că am descoperit repede care era chemarea mea.

Din cauza vieții mele ocupate, nu petreceam timp cu Dumnezeu în mod regulat. Făceam lucruri bune pentru Dumnezeu, dar într-un fel Îl ignoram în acest proces. Ca urmare, eram adesea frustrată pentru că făceam lucrurile firii.

„Lucrurile firii” sunt lucrurile pe care le facem fără ca puterea lui Dumnezeu să curgă prin noi. Sunt grele, ne storc și nu ne aduc bucurie sau împlinire. Ele sunt adesea lucruri bune, dar nu „lucrurile lui Dumnezeu”.

Oamenii pot fi epuizați de activitățile religioase fiindcă încearcă să-L slujească pe Dumnezeu prin propria lor putere. Dar Isus nu a murit pentru ca noi să avem activitate neîncetată… El a murit ca să putem fi una cu Dumnezeu prin El, ca să putem avea o relație profundă și personală cu Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt.

Trebuie să renunți azi la unele lucruri ale firii pentru a fi cu adevărat cu Dumnezeu?


Rugăciune

Doamne, îmi dau seama că faptele bune nu înlocuiesc cunoașterea Ta. Ajută-mă să-mi găsesc odihna în Tine pe măsură ce pun deoparte activitățile inutile ca să petrec mai mult timp cu Tine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon