O jertfă de laudă

O jertfă de laudă

„Prin El, să aducem totdeauna [și în mod constant] lui Dumnezeu o jertfă de laudă, adică rodul buzelor care mărturisesc [recunosc și slăvesc cu recunoștință] Numele Lui.” (Evrei 13:15, Biblia amplificată)

Lauda este o oportunitate de a rămâne, a fi recunoscător și a relata despre bunătatea lui Dumnezeu manifestată în viețile noastre. De asemenea, lauda este ceva ce putem face neîncetat. Îl putem lăuda pentru lucrările Sale mărețe, pentru minunile pe care le-a creat și chiar și pentru lucrările pline de har pe care le va face în viețile noastre. Îl mai putem lăuda și pentru grija pe care ne-o poartă în fiecare zi.

O jertfă de laudă presupune să aducem laudă chiar și atunci când nu avem chef. Atât în vremurile grele, cât și în cele bune, noi, credincioșii, Îl putem lăuda pe Dumnezeu pentru bunătatea Sa, pentru îndurarea Sa, pentru îngăduința Sa, pentru harul Său și pentru răbdarea Sa. Cât așteptăm să primim răspuns la rugăciunile noastre, putem alege să mărturisim, să recunoaștem și să slăvim Numele Său.

Nu este responsabilitatea noastră să ne îngrijorăm și să ne temem sau să încercăm să facem ce are Dumnezeu de făcut, luând în mâinile noastre situațiile care ar trebui să rămână în grija Sa. În schimb, este responsabilitatea noastră să ne lăsăm grijile în seama Domnului (1 Petru 5:7), încrezându-ne în El și lăudându-L pentru ceea ce a făcut, pentru ceea ce face și pentru ceea ce, prin credință, credem că va face.

Chiar și atunci când nu este ușor – atunci când nu ne dăm seama cum se vor rezolva lucrurile – putem oferi o jertfă de laudă. Acest lucru Îi este plăcut Domnului și ne sporește credința, pe măsură ce ne încredem în El indiferent de situația în care ne aflăm.


Fie ca o jertfă de laudă să se afle mereu pe buzele noastre pentru minunatele lucrări pline de har pe care le-a făcut El pentru noi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon