Odihnește-te

Odihnește-te

„Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă [Eu vă voi ușura, elibera și revigora sufletele].” (Matei 11:28, Biblia amplificată)

În 1 Împărați 19, prorocul Ilie este îngrozit de amenințările Izabelei și e atât de descurajat, încât își dorește să moară. Cum este posibil ca tocmai Ilie, care, cu o zi mai devreme, îi învinsese pe cei 450 de proroci ai lui Baal, să ajungă să se teamă atât de tare și să fie atât de disperat?

Dacă citiți relatarea cu atenție, este clar că el devenise epuizat fiindcă muncise din greu pentru mult timp. Mintea și trupul lui Ilie erau extenuate, iar emoțiile sale o luaseră razna. El se temea, era descurajat, deprimat și lipsit de speranță.

Nimic nu ni se mai pare bun în viață atunci când suntem extenuați. Ni se pare că nimeni nu ne iubește, nimeni nu ne ajută, nimănui nu îi pasă de noi. Ne simțim maltratați, neînțeleși și abuzați. De multe ori, când simțim că avem niște probleme grave, cea mai mare problemă a noastră este faptul că suntem extenuați.

Domnul știa că Ilie era extenuat, așa că i-a asigurat un somn odihnitor de o noapte și câteva mese consistente. Era un răspuns cât se poate de simplu la o problemă extremă. Poate că același răspuns e valabil și pentru tine. Profită de o odihnă binemeritată și hrănește-te corespunzător. Acestea s-ar putea să fie cele mai spirituale lucruri pe care le vei face azi!


Dacă ne odihnim, avem putere, înțelepciune și curaj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon