Patru pași pentru a studia Cuvântul

Patru pași pentru a studia Cuvântul

Fiule, ia aminte la cuvintele mele, pleacă-ţi urechea la vorbele mele! – Proverbe 4:20

Mulți oameni mi-au pus întrebări cu privire la modul în care să studieze Cuvântul lui Dumnezeu. Mai jos sunt patru pași folositori:

  1. Fă-ți timp, în mod intenționat. Eu am timp de părtășie cu Dumnezeu dimineața; dacă acest lucru nu funcționează pentru tine, găsește un timp…, chiar dacă nu este în fiecare zi. Începe de undeva și vei vedea roadele bune pe care acest timp le va aduce în viața ta.
  2. Pregătește cadrul studiului tău biblic. Alege-ți un loc unde îți face plăcere să stai, o încăpere în care să fii singur.
  3. Pregătește-ți materialele de studiu. Ai nevoie de Biblie, dar și de un dicționar biblic bun, o concordanță, hârtie și pix. În acest mod, ești pregătit să studiezi referințele versetelor, cât și să faci notițe pe hârtie.
  4. Pregătește-ți inima. Vorbește cu Dumnezeu cu privire la lucrurile pe care ai nevoie să le mărturisești și începe-ți studiul în liniște, fără nimic care să te blocheze din primirea revelației din Cuvântul lui Dumnezeu.

Fă-ți timp să studiezi Cuvântul, pentru că în El este puterea care va schimba viața ta, pentru a deveni persoana care Dumnezeu dorește să fii.


Rugăciune

Am hotărât în inima mea să îmi fac timp pentru a studia cu adevărat Cuvântul Tău. Învață-mă cum să înțeleg, cum să vin în consens și cum să mă supun adevărului Tău, în fiecare zi din viața mea.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon