Primește dragostea lui Dumnezeu

Primește dragostea lui Dumnezeu

„Însă nădejdea aceasta nu înşală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat.” (Romani 5:5)

Biblia ne învață că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat. Asta înseamna că atunci când Domnul vine să locuiască în inima noastre, prin Duhul Sfânt, datorită credinței pe care o avem în Fiul Său, El aduce dragoste, deoarece Dumnezeu este dragoste (1 Ioan 4:8).

Este important să ne întrebăm ce facem cu dragostea pe care Dumnezeu ne-a dat-o necondiționat prin harul Său. O respingem, deoarece credem că nu suntem îndeajuns de valoroși pentru a fi iubiți? Credem oare că Domnul este asemenea celorlalți oameni care ne-au respins și ne-au rănit? Sau primim dragostea pe care El ne-o dă prin credință, având încredere în faptul că El este mai mare decât eșecurile și neajunsurile noastre?

Cu ajutorul lui Dumnezeu, putem să învățăm să ne iubim pe noi înșine, nu într-un mod egoist sau egocentrist care produce un stil de viață axat pe satisfacerea dorințelor eului, ci într-un un mod echilibrat, după voia lui Dumnezeu, care confirmă creația lui Dumnezeu ca fiind bună și desăvârșită.

Planul lui Dumnezeu pentru viețile noastre este acesta: să primim dragostea Sa, să ne iubim pe noi înșine într-un mod sănătos, să Îl iubim la rândul nostru pe El din toată inima, iar apoi să iubim toate persoanele din jurul nostru.

Când Dumnezeu Își arată dragostea față de noi, El creează un lanț de binecuvântări care atinge atât viața noastră, cât și viața celor din jurul nostru.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon