Puterea unității

Puterea unității

„Toţi aceştia stăruiau cu un cuget în rugăciune şi în cereri…” (Faptele Apostolilor 1:14)

Atunci când mai mulți credincioși se unesc în rugăciune, se manifestă puterea lui Dumnezeu. Isus a spus: „Acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.” (Matei 18:20).

În cartea Faptele Apostolilor, vedem cum oameni ai lui Dumnezeu se adunau în unitate (Faptele Apostolilor 2:1,46; 4:24; 5:12; 15:25). Erau uniți în credință, erau în acord și aveau dragoste, iar astfel, rugăciunile lor erau eficiente. Îl vedeau pe Dumnezeu lucrând cu putere, pe măsură ce ei împărtășeau credința celor din jur.

A trăi în unitate nu înseamnă neapărat să avem toți aceeași părere cu privire la toate lucrurile, dar înseamnă că ne asumăm dorința de a umbla în dragoste. Putem respecta opinia cuiva chiar dacă nu rezonăm cu ea! Soțul meu și cu mine nu împărtășim aceeași gândire în multe lucruri, dar trăim în pace și armonie, și acest lucru ne dă putere în rugăciune.

În Filipeni 2:2 apostolul Pavel ne spune: „Faceţi-mi bucuria deplină şi aveţi o simţire, o dragoste, un suflet şi un gând.”

Rugăciunea este un mare privilegiu, și ar trebui să ne folosim de ea în fiecare zi. Dar pentru a avea rezultate, ar trebui să ne luptăm ca să eliminăm orice lipsă de armonie și de unitate din viețile noastre.

E mai important să cauți să fii în unitate decât să ai dreptate!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon